Martí Serra

Alguns moments bons

Fresh Sound New Talent

Personnel:
Martí Serra (ts), Rai Ferrer (b) and Xavi Maureta (d)

Reference: FSNT-324

Bar code: 8427328423243

This is the widely expected CD by one of the most renowned sax players in Barcelona. Mostly known for his work as a sideman in some of the best local jazz bands (such as Jordi Matas Quintet or Giulia Valle Group), Martí Serra is now leading his own project, a trio with bassist Rai Ferrer and drummer Xavi Maureta. Alguns moments bons is their first CD, a live recording that explores Serra's creative way of understanding jazz improvisation and interplaying.



01. Això rai (5:57)
02. Bye Bye Blackbird (6:15)
03. Alguns moments bons (6:41)
04. Record de llum groga (9:20)
05. Little Melonae (6:08)
06. Cançó de gràcies (7:50)
07. Bye-ya (6:44)

Album details

Recorded live at Jazz Room, Barcelona, on April 16th, 2008

Press reviews

"La portada no li fa justícia al primer treball de Martí Serra, una obra d'un considerable pes específic que ens descobreix un creador amb tots els ets i uts. Conegut per les seves valuoses aportacions al grup de Giulia Valle, aquest saxofonista tenor de 33 anys ha posat en òrbita un àlbum de jazz en estat pur que traspua llibertat i fuig de modes i encasellaments. Serra ha escollit el més exigent dels formats, és a dir, el trio sense instrument harmònic, i la veritat és que la seva ha estat una aposta guanyadora.

Gravat fa sis mesos al Jazzroom, el disc arrenca amb un consistent "Això Rai", que ens mostra un Martí Serra pletòric de força i eloqüència expressiva. Més endavant, el saxofonista ens impressiona amb la urgència dels seus fabulosos frasejos bopers a "Alguns moments bons". Per palesar a "Record de llum groga" la seva saviesa a l'hora de jugar amb els silencis. Entre els highlights de l'àlbum, també cal incloure una espiritual "Cançó de gràcies". En cap moment el saxofonista abusa del seu lideratge i obre espais perquè els seus companys hi puguin dir la seva. Així, el contrabaixista Rai Ferrer excel.leix en el tema inaugural, mentre que el bateria Xavi Maureta té un paper remarcable a "Little Melonae". Tot i que hi ha tres versions, en general resulten força menys interessants que el material original. A despit de la modèstia que desprèn el seu títol, Alguns moments bons suposa l'entrada per la porta gran de Martí Serra a la primera divisió creativa del jazz ibèric."

Karles Torra -Benzina (Novembre 2008)

-------------------------------------

"La fertilitat del jazz als Països Catalans torna a estar a l'ordre del dia amb treballs com "Alguns moments bons", l'estrena del saxofonista Martí Serra com a líder de la seva pròpia formació

Pocs músics afronten el seu disc de debut havent estat ja reconeguts, periòdicament des del 2003, amb diversos premis de l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya. Serra, però, amb allò que la paciència és la mare de la ciència i engrandint-se des de fa quasi una dècada en el rol de sideman en formacions com ara el Giulia Valle Group i els quintets de Jordi Matas i Raynald Colom, ha esperat sàviament fins aquest 2008 per afrontar un repte que destapa un dels trios més vibrants de l'ufanós panorama jazzístic català. "Xavi Maureta i Rai Ferrer són músics creatius, generosos i respectuosos que tenen una gran oïda i un criteri excel.lent", els ensabona Serra, amb qui han col.laborat en tota mena de projectes des de l'any 2000. Alguns moments bons, editat per Fresh Sound en l'any del 25è aniversari d'aquest segell català d'incidència planetària, es va estrenar l'octubre al Teatre Zorrilla de Badalona i el bolo va convertir-se en un dels tresors amagats del 40è Festival Internacional de Jazz de Barcelona. "M'agrada explorar la idea que, quan toco, els dos altres músics interfereixin en el meu solo de la manera que ells vulguin, i que un solo no sigui un discurs individual, sinó que s'entengui com a part d'un resultat col.lectiu", exposa Serra. El ric catàeg Fresh Sound, d'altra banda, a més d'Alguns moments bons, s'ha ben alimentat els últims mesos amb les novetats de Marc Ayza, Laia Cagigal, Giulia Valle, Jordi Rossy i Marc Miralta.

Guillem Vidal -Pesència (16/11/2008)

-------------------------------------

"Siempre que escucho un trío de saxo tenor, contrabajo y batería (y me gusta) pienso en un trabajo de Brandford Marsalis que se llamó "Trío Jeepy," (Columbia 1988), en aquel tiempo si un músico catalán hubiese pretendido hacer un disco con este formato nadie se lo hubiese editado. Los aficionados han cambiado, los sellos, afortunadamente, y sobre todo han aparecido poco a poco músicos en este país que antes de dar el salto a la grabación, llevan mucho tiempo tocando con todas las formaciones que se ponen a su alcance. Cualquier aficionado sabe que Martí Serra es un hombre que lleva pateando los circuitos hace tiempo, con ese soplo enorme (cuando toca le saxo, parece incluso más grande de lo que es) con una sensación de disfrutar mucho de su trabajo, con un sonido ancho al que nunca le sobran notas, un tipo que siempre parece que no quiera destacar, pero acaba haciéndolo por su saber hacer, sus compañeros Rai Ferrer al contrabajo y Xavi Maureta a la batería necesitarían la misma presentación para quien no les conozca, músicos acostumbrados a colaborar en proyectos como este, música de difícil asimilación a la primera escucha, pero cargada de ideas para desentrañar poco a poco.

Bye Bye Blackbird de Henderson (otro saxofonista con sonido ancho) Little Melonae de J. Mclean (ritmos endiablados donde los haya, atención al trabajo de Maureta) y Bye-ya de Monk (aunque no es de sus temas mas versionados, debería serlo) son las tres versiones del disco, todo lo demás temas están compuestos por Martí Serra, lo dicho, algunos momentos buenos (yo diría que muchos) aunque algunos necesiten más de una escucha."

Candido Querol -B!Ritmos / Noviembre 2008

Price:

10,95 €  (tax incl.)

Add to wishlist

Added to your wishlist.

You can manage your wishlist here.

You're not signed in

You must sign in to manage your wishlist.
Sign in
Delivery information:
Delivery in 5-7 days
Shipping rates Terms and conditions
Payment methods:

 

 

Customer reviews

Write a review

Alguns moments bons
Rate this product:

Thanks for sharing your thoughts.

Your review has been added and will be available once approved by a moderator.